Our Sound

Franks’ stuff

Het wondere instrumentarium van Frank omvat verschillende gitaren met eigen karakter en gevoel. En ook de versterkers zijn geselecteerd in die optiek.

Gitaren :

Ovation 1777 LX : rijke, goed gebalanceerde klank – Furch A-17 : semi akoestisch met zeer specifieke, eigengereide sound – Godin Fifth Avenue CW Kingpin II : gaat snel in overdrive – PRS Special 22 Semi-Hollow : de meest veelzijdige en het ‘blinkerke’ in de serie – Fender Stratocaster U.S.A. : de ouwe, getrouwe – Fender Telecaster U.S.A. : voor het steviger werk – Hagstrom HJ 800 : als we het wat jazzier willen

Versterkers :

Marshall AS50R acoustic : doet wat hij moet doen om het akoestische luik en de zang te laten klinken – Bugera V22 infinium – Fender 59 Bassman -Supro Statesman 1699 RH head + Supro Black Magic 2×12 Cab – Supro Bluesking 12 combo

De lampenversterker viert hoogtij, warm en bluesy, als het uitkomt spicy!

Rudy’s stuff

Rudy beschikt over het grootste assortiment hulpmiddelen : darbouka, cajon, exotische instrumenten – de winkel breidt steeds verder uit.

Cajon is het centrale ‘mini-drumstel’. De Latin Percussion (Americana Series) is perfect geschikt om zowel met de handen als met brushes te bedienen. De warme bas wordt dan ook mooi afgewisseld met een scherpe attack, ondersteund door stembare interne snaren.

Zowel bluesy nummers als rockgetinte beats zijn perfect te begeleiden met deze cajon. Wie goed luistert hoort ook regelmatig latino getinte ritmes.

Om de ritmes nog meer kleur te geven worden allerlei soorten belletjes, de cowbell, ratels en blokken gebruikt.

Een speciale vermelding voor de Oosterse klankkleuren die als een frisse verschijning worden bovengetoverd uit de ‘riqq’ (Arabische versie van een tamboerijn, maar met een reeks van 5 dubbele grotere schellen).

En last but not least komen er ook nog Oosterse ritmes uit de darbouka. Deze vaastrommel wordt gebruikt in de muziek van Marokko over Egypte, Turkije, het hele Midden-Oosten en Oost-Europa.

Niet verwonderlijk dat deze instrumenten een aparte toets aan het repertoire van The Lazy Frank Orchestra geven.

Christoph’s stuff

Christoph neemt de bassectie onder handen. Hiervoor heeft hij diverse bassen en versterkers bij de hand.

Contrabas – Hagstrom Viking Electric Bass – Music Man Electric Bass

Markbass combo + Acus combo versterkers